BVL Projects ontwerpt en realiseert taylormade signing systemen voor gebouwen en bedrijventerreinen.

 

Eenvoud is de essentie van bewegwijzering

Bewegwijzering gaat eigenlijk niet over de weg wijzen maar de weg vinden. Een begrip wat geduid wordt als Wayfinding. Het verschil tussen deze beide begrippen zit met name in de beleving van de bezoeker. Hij of zij moet zich gemakkelijk kunnen oriënteren, de omgeving kunnen bevatten, en kunnen vinden waar hij of zij naar op zoek is. Dat resulteert in rust en comfort voor de bezoekers en dus minder belasting van bijvoorbeeld een receptie of infobalie.

 

 

Een eigen signatuur

Een belangrijk aspect van de bewegwijzering in een omgeving is het versterken van de identiteit van die omgeving, met andere woorden de ‘branding’ van de opdrachtgever. BVL Projects ontwikkelt voor haar opdrachtgevers een eigen signatuur die de merkbeleving versterkt. Zowel in grafisch opzicht als in het 3D design.

Ons doel is met zo min mogelijk verwijzingen helderheid in gebouwen en complexe omgevingen te creëren. Logistieke hoofdlijnen te accentueren en informatie te verschaffen wanneer gewenst. De middelen die hiervoor worden ingezet zijn legio en meestal in verschillende combinaties; borden, symbolen, kleuren, plattegronden en geïntegreerde toepassingen op mobiele telefoons, digitale displays etc.